ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΜΕΡΟΠΗ ΣΙΜΟΥ

Η Μερόπη Σίμου είναι Κλινική Ψυχολόγος και πιστοποιημένη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Κλινική Ψυχολογία (MSc in Clinical Psychology) στο Leiden University της Ολλανδίας. Εξειδικεύτηκε στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία από την Ελληνική Εταιρία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, λαμβάνοντας πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Συμπεριφορικών και Γνωστικών Θεραπειών (EABCT).

Είναι εκπαιδευμένη συντονίστρια του προγράμματος εκπαίδευσης γονέων «Σκέφτομαι και Πράττω» και διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια από το Γερμανικό Σωματείο Διαμεσολάβησης (Bundesverband Mediation). Τα τελευταία χρόνια υπήρξε επιστημονική συνεργάτιδα της Ά και Γ’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου παρείχε κλινικό και διδακτικό έργο.

Σήμερα, είναι εκπαιδεύτρια του προγράμματος εκπαίδευσης στην Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία της Ελληνικής Εταιρίας Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και εξωτερική συνεργάτιδα του Mediterranean College Thessaloniki. Ασχολείται με τη διάγνωση, πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση μιας ποικιλίας ψυχικών διαταραχών και προβλημάτων μέσω της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας. Ταυτόχρονα, συμμετέχει ως εισηγήτρια σε επιστημονικές ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που απευθύνονται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας αλλά και στο ευρύ κοινό.

Παράλληλα με το κλινικό και διδακτικό της έργο, έχει μια σταθερή ερευνητική δραστηριότητα, έχοντας μέχρι σήμερα δημοσιεύσει 26 εργασίες σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια Ψυχολογίας, Ψυχιατρικής και Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας. Τέλος, έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βιβλίο της Judith S. Beck “Εισαγωγή στη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία” (2η έκδοση).